Mořské plody

Mořské plody

Indický oceán, který Srí Lanku obklopuje, poskytuje ostrovu dostatek čerstvých ryb a mořských plodů jako jsou krevety, kalamáry, chobotnice, mušle nebo krabi. Sea food restaurace naleznete hlavně na pobřeží. V porovnání s ostatními jídly na Srí Lance si trochu připlatíte, ale cena je pro nás Evropany stále velice nízká. Většina podniků mořské plody připravuje na grilu. V některých z nich si můžete čerstvou rybu vybrat ještě tepelně neupravenou nebo si dokonce přinést svou vlastní, koupenou na místní tržnici.

Jaffna kool – Tradiční rybářský pokrm, který lze ochutnat na severu Srí Lanky v okolí Jaffny. Obsahuje kraby, krevety, rybí maso a zeleninu, to vše vařené pohromadě.

Mořské plody

Chystáte se na Srí Lanku? Stáhněte si našeho Velkého průvodce po Srí Lance ZDARMA!
Dozvíte se, kam se vydat, co ochutnat, jaké jsou nejlepší pláže, skrytá místa bez turistů a mnoho dalšího. Ke stažení ZDE .