Kousek od města Dambulla se v srdci centrální Srí Lanky nachází skalní masiv Sigiriya. Z okolní rovinaté krajiny se zvedá do výšky 200 metrů a na jeho vrcholu se pod tíhou času rozpadají ruiny starobylé civilizace. Samotná skála je magmatickou zátkou sopky, která už dávno erodovala. Sigiriya v překladu znamená Lví skála a díky své...
Mořské plody
Mořské plody
Indický oceán, který Srí Lanku obklopuje, poskytuje ostrovu dostatek čerstvých ryb a mořských plodů jako jsou krevety, kalamáry, chobotnice, mušle nebo krabi. Sea food restaurace naleznete hlavně na pobřeží. V porovnání s ostatními jídly na Srí Lance si trochu připlatíte, ale cena je pro nás Evropany stále velice nízká. Většina podniků mořské plody připravuje na grilu. V některých z nich si můžete čerstvou rybu vybrat ještě tepelně neupravenou nebo si dokonce přinést svou vlastní, koupenou na místní tržnici.
Jaffna kool – Tradiční rybářský pokrm, který lze ochutnat na severu Srí Lanky v okolí Jaffny. Obsahuje kraby, krevety, rybí maso a zeleninu, to vše vařené pohromadě.
Chystáte se na Srí Lanku? Stáhněte si našeho Velkého průvodce po Srí Lance ZDARMA!
Dozvíte se, kam se vydat, co ochutnat, jaké jsou nejlepší pláže, skrytá místa bez turistů a mnoho dalšího. Ke stažení ZDE .