Placky

Placky

  • Rótí – Chlebové placky z pšeničné mouky jsou výbornou přílohou k omáčkám. Mohou se však konzumovat i samostatně různě dochucené. Pol rótí obsahují strouhaný kokos, uraippu rótí zase zelené papričky a cibuli.
  • Kottu rótí – Mezi místními oblíbený tamilský pokrm, jehož základem jsou nasekané placky rótí smíchané s masem, vejci a zeleninou. Připravuje se pomocí dvou širokých čepelí, kterými se celá směs mísí na rozpálené plotně. Na blízkost stánku s kottu rótí vás upozorní jejich pravidelné klepání.
  • Hoppers – Tato specialita, také nazývaná appam, je jakousi obdobou našich palačinek. Těsto vyrobené z rýžové mouky a kokosového mléka se smaží v kónické pánvi, takže hoppers mají tvar misky. Do té se poté mohou přidat různé ingredience podle toho, jestli se připravují na sladko nebo na slano. Nejoblíbenější variantou jsou hoppers s vajíčkem.
Placky

Dodejte si trochu odvahy a ochutnejte vynikající kottu v některé z místních jídelen! Kottu jsou papírově tenké “palačinky” z rýžové mouky nasekané na drobno, osmažené na pánvi a smíchané nejčastěji se zeleninou a kuřecím masem. Kottu vám připraví na počkání podle vašeho přání v prosklených stáncích ve městech. Vše zapijte lahodným džusem z čerstvého ovoce.