Dezerty

Dezerty

Kdo si potrpí na sladké, na Srí Lance ho rozhodně nebude mít problém najít. Zdejší dezerty se od českých kynutých buchet výrazně liší a stejně jako je tomu u slaných jídel na Srí Lance, důležitou roli při jejich přípravě hraje koření.

  • Wattalappam – Pudink, který se připravuje z kokosového mléka, vajíček, kardamomu a palmového cukru.
  • Pittu – Zákusky z mouky a kokosu mají tvar válce. Vyrábí se totiž celkem originálním způsobem, a to nad parou v bambusové trubce.
  • Buffalo curd – Tvaroh z bůvolího mléka je dalším nevšedním dezertem. Dochucuje se medem nebo palmovým sirupem a má větší obsah tuků než tvaroh, který je k dostání v českých supermarketech.
  • Pani pol – Palačinky z kokosového mléka se plní směsí ze skořice, kokosu, vanilky, hřebíčku, kardamomu a palmového cukru.
Dezerty