Maledivy - jídlo a pití

Jídlo v hotelových restauracích na Maledivách je ve všch resortech velmi chutné, ovlivněné středomořskou, indickou, arabskou a asijskou kuchyní. Základními surovinami jsou tradičně ryby a mořské plody, kuřecí a hovězí maso, rýže, zelenina a koření. Hotelové restaurace servírují jídlo často formou bufetu s širokou nabídkou předkrmů, polévek, hlavních jídel a zákusků. Lahodné čerstvé džusy jsou vyráběny nejčastěji z banánů, ananasu, limetky a papáji.

Maledivy dovolená - jídlo

Maledivy - pití

V hotelových resortech budete mít na výběr z široké nabídky nealkoholických i alkoholických nápojů, čerstvých ovocných džusů, piva, kávy a čaje. Voda z kohoutků není pitná, doporučujeme pít vodu balenou. Součástí all inclusive nebývají džusy z čerstvého ovoce. V čajovnách v Malé je podávána pitná voda a čaj, případně nealkoholické pivo. Čaj se pije na Maledivách sladký, někdy se do něho přidává sušené mléko.

Džus na Maledivách

Skutečnou chuť Malediv najdete v Malé

V hlavním městě Malé můžete ochutnat tradiční jídlo typické pro Maledivy, které je ale výrazně pálivější než jídlo podávané v resortech. Pravou chuť Malediv nejlevněji okusíte v místních čajovnách, které jsou označeny jako Tea shop, Café nebo honosně Hotel. Maledivská kuchyně je ovlivněna kuchyní indickou, srílanskou a arabskou. Pokrmy obsahují převážně rybí maso a plody moře a jsou rozdělovány na tzv. “long eats" a "short eats".

 

 

“Long eats” na hlad, “short eats” na chuť
Jako “long eats” jsou označována hlavní jídla, kterými zaženete větší hlad. Obvykle jsou to rybí polévky, různé knedlíčky z rybího masa nebo ostré rybí karí servírované s rýží nebo plackami z nekvašeného těsta zvanými roši.
“Short eats” (označované též jako “hedhikaa”) jsou naproti tomu malé jednohubky, a to jak slané, tak sladké. Při ochutnávání se můžete řídit pravidlem, že co je tmavé, to je pálivé a obsahuje rybí maso, a co je světlé nebo zářivě barevné, to je velmi sladké.

 

 

ZPĚT NA MALEDIVY DOVOLENÁ 

 

Jídlo Maledivy
Jídlo Maledivy