Srí Lanka vízum

Pro dovolenou na ostrově Srí Lanka je třeba vízum. Turistická víza pro pobyt do 30 dnů je možné získat před odjezdem na Srí Lanku prostřednictvím internetové aplikace ETA nebo až po příletu na letiště na imigračním oddělení. Víza jsou zpoplatněna. Za internetové vízum ETA zaplatíte 35USD, za vízum na letišti po příletu 40USD. Děti do 12 let obdrží víza v obou případech zdarma.

CK Go2 pro vás zajistí v rámci zájezdu na Srí Lanku víza zdarma a bez administrativních poplatků.

Levné letenky na Srí Lanku zakoupíte v cestovní kanceláři Go2. Více informací v sekci LETENKY SRÍ LANKA

Srí Lanka dovolená - Srí Lanka vízum

Jak získat víza na ostrov Srí Lanka

Víza na ostrov Srí Lanka vám doporučujeme zařídit si přes internet z pohodlí domova před odletem z ČR. Vyhnete se tak vyplňování formuláře a čekání ve frontě na letišti po příletu na Srí Lanku. Víza po příletu jsou také o 5 USD dražší.

Víza na ostrov Srí Lanka bez starostí

Víza na ostrov Srí Lanka zařídíme zdarma a bez servisního poplatku všem klientům, kteří si v naší cestovní kanceláři zakoupí zájezd na ostrov Srí Lanka, případně kombinovaný zájezd Srí Lanka + Maledivy. Víza obdržíte před odletem spolu s ostatními dokumenty pro vaši dovolenou.

Elektronické vízum na Srí Lanku

Žádost o elektronické vízum (tzv. ETA vízum) se podává prostřednictvím formuláře na webových stránkách imigračního úřadu Srí Lanky a k jeho vyplnění je nutná základní znalost angličtiny. Žádost stačí vyplnit několik dní před odletem. Poplatek za ETA vízum je 35 USD za osobu. Děti do 12 let obdrží vízum zdarma.
Platnost pasu po příletu na Srí Lanku musí být ještě minimálně 6 měsíců.

Postup získání ETA víza na Srí Lanku

  1. Vyplňte údaje požadované ve formuláři (jméno a příjmení, datum a země narození, pohlaví, číslo pasu, datum vydání a platnosti pasu, předpokládaný den příletu, účel návštěvy Srí Lanky, adresa v ČR a místo pobytu a Srí Lance, emailová adresa a telefon atd.)
  2. Překontrolujte si vyplněné údaje a potvrďte jejich správnost
  3. Dojde k přesměrováni na stránku s platební bránou
  4. Platbu proveďte prostřednictvím platební karty
  5. Na zaslanou emailovou adresu obdržíte potvrzení o přijetí žádosti o vízum
  6. Během několika hodin až dní obdržíte na emailovou adresu vízum na Srí Lanku
  7. Elektronické vízum vytiskněte a po příletu předložte společně s pasem na imigračním oddělení na letišti na Srí Lance

Pokud by vám přišlo pouze potvrzení o přijetí žádosti o vízum, ale vlastní vízum už ne, ačkoliv částka za vízum se vám z účtu strhla, vytiskněte si potvrzení o přijetí žádosti a předložte ho po příletu místo víza společně s výpisem z účtu.

ETA víza Srí Lanka

Víza na Srí Lanku po příletu

O krátkodobá turistická víza (30 dnů) na ostrov Srí Lanka můžete požádat i po příletu na letiště na imigračním oddělení. Vyplníte stejný formulář jako u ETA víza a vízum vám bude uděleno na počkání. Poplatek za víza po příletu je 40 USD a  platí se v dolarech.

Prodloužení víza
Krátkodobé vízum je možné zdarma na počkání prodloužit na Imigračním úřadu v Kolombu na tříměsíční. Procedura prodloužení víza trvá asi 2 hodiny. Vízum je pak možné prodloužit ještě jednou o další 3 měsíce za poplatek 10.000Rs (asi 80USD).

Letiště Kolombo

Ambasáda Srí Lanky a České republiky

Ambasáda Srí Lanky
Srí Lanka nemá v České republice svou ambasádu ani velvyslanectví. V případě potřeby (např. dlouhodobé vízum) se musíte obrátit na srílanskou ambasádu ve Vídni.
Adresa ambasády:
Embassy and Permanent Mission of Sri Lanka
Weyringergasse 33-35, 4.patro (vchod pro vyřízení konzulárních záležitostí je čp. 33, 4.patro)
1040- Vídeň
Rakousko

Ambasáda České republiky
Česká republika nemá na Srí Lance svou ambasádu ani velvyslanectví. Veškeré záležitosti vyřizuje Velvyslanectví České republiky v Indii v Dillí (působnost pro Indii, Srí Lanku, Maledivy, Bangladéš, Bhútán a Nepál). Budova velvyslanectví se nachází blízko orientačních bodů "Railway Museum" a "Yashwant Place".
Adresa velvyslanectví:
50-M, Niti Marg
Chanakyapuri
110 021 New Delhi
Indie
 

ZPĚT NA SRÍ LANKA DOVOLENÁ