Kari Kari Kari

Kari Kari Kari

Základními surovinami místní kuchyně jsou rýže, kari a chilli koření, ryby a mořské plody, zelenina, čerstvě nastrouhaný kokos a z něho připravené kokosové mléko. Národním jídlem Srí Lanky je rice and curry (rýže a karí). Jedná se o velkou porci rýže a zpravidla čtyři druhy tzv. karí - jedno masové (např. kousky ryby, kuřete, krevety, kalamáry v chilli nebo kari omáčce) a tři zeleninová (např. žlutá čočka, fazolové lusky, zelí, dýně, jackfruit známý též jako chlebovník, sekané bylinky se strouhaným kokosem, brambory v kari omáčce). Tento pokrm se jí každý den k obědu a někdy i k večeři.

Domácí nepálivé rice and curry

Dodejte si trochu odvahy a ochutnejte vynikající kottu v některé z místních jídelen! Kottu jsou papírově tenké “palačinky” z rýžové mouky nasekané na drobno, osmažené na pánvi a smíchané nejčastěji se zeleninou a kuřecím masem. Kottu vám připraví na počkání podle vašeho přání v prosklených stáncích ve městech. Vše zapijte lahodným džusem z čerstvého ovoce.