Srí Lanka vízum

Dle nejnovější aktuální vyhlášky, která byla oznámena srílanskými imigračními úřady na podporu turistického ruchu, jsou všichni držitelé pasu EU, tzn. tedy i občané České republiky a Slovenska, osvobození od placení poplatku elektronického víza ETA či vstupního turistického víza na Srí Lanku.

  • Nařízení se týká všech, kteří cestují na Srí Lanku v době od 1.8.2019 do 31.1.2020 za strávením dovolené či jiným turistickým účelem.
  • Jedná se o krátkodobá turistická víza s platností 30 dnů od vašeho příletu na území Srí Lanky.
  • Nezapomeňte, že váš pas po příletu na Srí Lanku musí mít také minimální platnost 6 měsíců.
  • Avšak, pokud chcete předejít zbytečným zpožděním či čekáním při průchodu imigračními přepážkami, po vašem příletu na letišti, můžete zvolit i variantu registrace v online ETA systému (cena víza zde bude 0.00 USD). Ovšem není to podmínkou, zcela záleží na vašem dobrovolném uvážení.
  • Tato vízová povinnost je nově platná pro všechny občany EU a některé další státy, jejichž seznam je uveřejněný na oficiálních webových stránkách srí lanského imigračního úřadu - http://www.immigration.gov.lk
Srí Lanka dovolená - Srí Lanka vízum

Víza na ostrov Srí Lanka bez starostí

  • V případě nutnosti naše CK Go2 pro vás rádi zajistí, v rámci zájezdu na Srí Lanku víza zdarma a bez servisních poplatků a bez starostí!
  • Nabídka platí pro všechny klienty, kteří si v naší cestovní kanceláři zakoupí zájezd na ostrov Srí Lanka, případně kombinovaný zájezd Srí Lanka + Maledivy. Víza obdržíte před odletem na dovolenou, spolu se všemi ostatními dokumenty.
  • Razítko do vašeho pasu pro vstup na území Srí Lanky (krátkodobé turistické vízum na 30 dnů) z České republiky obdržíte ihned po příletu, jako razítko neboli vstupní FREE VISA na imigrační přepážce, kterou nejprve musíte projít.
  • Předkládat zde budete také vyplněnou papírovou kartičku, tzv. „IMMIGRATION CARD ON ARRIVAL,“ (Obvykle ji obdržíte od letušky přímo v letadle, která ji rozdává všem cizincům jiných národností.) vyplněnou vašimi osobními a základními údaji o vaší cestě.
Víza na ostrov Srí Lanka bez starostí

Elektronická víza Srí Lanka - ETA

  • Žádost o elektronické vízum, tzv. ETA víza Srí Lanka se podává prostřednictvím formuláře na webových stránkách imigračního úřadu Srí Lanky, zde: http://www.eta.gov.lk/slvisa/. K vyplnění je nutná základní znalost angličtiny.
  • Žádost se doporučuje vyplnit několik dní před odletem, ale pro ty, co nechávají vše na poslední chvíli máme dobrou zprávu! Elektronické vízum na Srí Lanku lze vyplnit klidně v ten samý den, několik málo hodin před odletem.
  • Doporučujeme udělat registraci z pohodlí vašeho domova abyste se následně vyhnuli nepříjemnému čekání ve frontě, po příletu u imigračních přepážek.
  • Poplatek za ETA víza Srí Lanka je nyní v období od 1.8.2019 do 31.1.2020 za 0.00 USD. Původní cena byla vždy 35 USD/osobu. Děti do 12 let obdrží vízum zdarma.
  • Zakoupení ETA vízum až po příletu a na počkání je také možné, ale obvykle o 5 USD dražší. Vyplňuje se zde stejný formulář jako u online registrace.

TIP: Pokud byste náhodou obdrželi pouze potvrzení o přijetí žádosti, nikoliv skutečný elektronický dokument ETA, a to i přesto, že se vám daná částka za vízum strhla, vytiskněte si prosím potvrzení o přijetí této žádosti a předložte jej po příletu, společně s výpisem z účtu na imigrační přepážce.

Elektronická víza Srí Lanka - ETA

Vyřízení ETA víza na Srí Lanku – návod

  1. K získání a podání žádosti o elektronické vízum ETA se podává prostřednictvím formuláře, na webových stránkách imigračního úřadu Srí Lanky, zde: http://www.eta.gov.lk/slvisa/. (K vyplnění je nutná základní znalost angličtiny.)
  2. Nejprve kliknete na tlačítko „Tourist ETA“ a poté na možnost „Apply for an Individual“ (Pozn. Pokud cestujete v páru či jako rodina - mimo dětí do věku 12 let - vyplňujte prosím veškeré údaje přesně takto, jako jednotlivec.)
  3. V dalších krocích vyplníte následující údaje, požadované ve formuláři: jméno a příjmení, datum a země narození, pohlaví, číslo pasu, datum vydání a platnosti pasu, předpokládaný den příletu, účel návštěvy Srí Lanky (holiday-dovolená, visit of relatives - návštěva příbuzných či jiný turistický účel), adresa v ČR a místo pobytu na Srí Lance, emailovou adresu a telefon (Pozn. Můžete uvést klidně název prvního hotelu, ve kterém budete trávit první noc vč. kontaktních údajů), atd…
  4. Řádně si zkontrolujte vyplněné údaje a potvrďte jejich správnost. Následně dojde k přesměrováni na stránku s platební bránou. Platbu proveďte prostřednictvím platební karty.
  5. Poté na vaši emailovou adresu obdržíte během několika hodin potvrzení o přijetí žádosti ETA víza na Srí Lanku. (Pozn. Jen ve výjimečných případech může proces trvat několik málo dní)
  6. ETA víza na Srí Lanku si na závěr vytiskněte pro případnou kontrolu na check-in přepážce, na letišti nebo jej klidně můžete doložit v elektronické podobě, otevřením emailu z vašeho mobilu.
  7. Po příletu na imigračním oddělení na Srí Lance, předložte na žádost společně s vaším pasem. (Pozn. Většinou je online ETA již automaticky zaregistrována do letištního systému jak v ČR, tak i na Srí Lance.)

 

ETA víza Srí Lanka

Prodloužení víza na Srí Lanku

  • Krátkodobé turistické vízum je možné zdarma a na počkání prodloužit na Imigračním úřadu v Kolombu pro všechny občany České republiky.
  • Napoprvé - až na 3 měsíce/90 dní zdarma (pozn. platí pouze pro turistické účely.)
  • Napodruhé, je možné prodloužení víza na Srí Lanku znovu až na 3 – 6 měsíců. Tato služba prodloužení je už zpoplatněna! Druhé prodloužení turistického víza pro občany Slovenska 19 USD a pro občany České republiky stojí 10 USD.
  • Na imigrační úřad Srí Lanky se musíte dostavit osobně, a to minimálně předposlední den před vypršením vašeho obdrženého turistického víza.
  • Připravte se na několikahodinové čekání. Celá procedura prodloužení může trvat i 3 až více hodin. V budově se ale nachází k dispozici stánek s nápoji či s drobným občerstvením.
  • Doporučujeme mít dopředu vyplněný a stažený formulář v papírové podobě a veškeré připravené dokumenty, vč. vaší fotografie pasového formátu na bílém pozadí (35x45mm), kterou budete muset také předložit.
Prodloužení víza na Srí Lanku

Ambasáda Srí Lanky a České republiky

Více podrobné a aktuální info sledujte na webových stránkách: Department of Immigration and Emigration - http://www.immigration.gov.lk/
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky - www.mzv.cz

V případě o pomoc či jakékoliv jiné nouze během vašeho cestování se neváhejte obrátit na:


Honorární Konzulát pro Českou republiku v Kolombu
Adresa: 60/1 Park Street, Colombo
Tel.: +94 115 559 083
E-mail: colombo@honorary.mzv.cz / czconsulate@mediccom.lk
Vedoucí úřadu: Dr. Lohitha Samarawickrema/honorární konzul
E-mail: chairman@mediccom.lk
Provozní hodiny úřadu: pondělí – pátek 9.00 – 17.00


Honorární Konzulát pro Srí Lanku v České republice
Adresa: Malostranské nám. 2/25, 118 00 Malá Strana, Praha
Tel: +420 607 920 311


Zastupující Velvyslanectví České republiky v Indii, v Dillí
Adresa: 50-M, Niti Marg, Chanakyapuri, New Delhi, Delhi 110021, India
(budova blízko blízko orientačních bodů "Railway Museum" a "Yashwant Place")
Tel.: +91 112 415 5200


Zastupující srílanská Ambasáda ve Vídni – Embassy of Sri Lanka, Austria
Adresa: Weyringergasse 33, 1040 Wien, Austria
Tel.: +43 150 379 880
Weyringergasse 33-35, 4.patro
(vchod pro vyřízení konzulárních záležitostí je čp. 33, 4.patro)
1040 - Vídeň, Rakousko

 

 

ZPĚT NA SRÍ LANKA DOVOLENÁ